Indulás
A program Tusnádfürdőről, a vasútállomás elől indul, napnyugta előtt három órával, és napnyugtakor ér véget. A pontos indulásról telefonos egyeztetés szükséges.
Napnyugta időpontja

Megközelítés
A les 3,5 km távolságra van a vasútállomástól. Megközelítése terepjáróval vagy lovas szekérrel történik, a résztvevők számától függően. Az utolsó 300 métert gyalog tesszük meg.

Ruházat
Az időjárásnak megfelelő túraruházat javasolt, lehetőség szerint sötét felső, a detektívüveg hatásfokának növelése miatt. Az intenzív parfümök használatát érdemes mellőzni.

Les
A zárt, fedett, kifejezetten erre a célra kialakított biztonságos lesből, nagy üvegablakokon keresztül, esős idő esetén is kényelmesen lehet a medvéket
megfigyelni, saját természetes környezetükben.

Étkezés
Tilos élelmet hozni a lesbe, folyadékot azonban javasolt.

Korhatár
Előfordulhat, hogy több mint két órán át kell csendben ülni. Ezért az 5 év alatti és hiperaktív gyermekek részvételét nem javasoljuk.

Együttműködés
Kérjük, hogy csak olyanok jelentkezzenek, akik szívesen vállalják a fent leírtakat, hogy a többi látogatóval együttműködve mindenki életre szóló élménnyel térhessen haza.

Népszerűsítés
Tisztelettel kérünk benneteket, hogy az ott készült képeiteket osszátok meg a közösségi médiumokban, és élményeitekről számoljatok be a barátaitoknak is. Segítsetek, hogy ez a csodálatos élőlény Székelyföld jó hírét öregbítse, és ne csak akkor legyen róla hír, amikor kukákból szedi ki az élelmet vagy háziállatokra támad.