Medveles a Szent Anna-tónál

Medveles a Szent Anna-tónál

A tusnádfürdői medvelesünk egy éve nagy sikerrel üzemel. A megnövekedett érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy építünk egy sokkal nagyobbat. Sok buszos csoport jelentkezett korábban, de a 20 vendég befogadására alkalmas les nem tette lehetővé, hogy fogadjuk őket.

Máté Bencével, a világhírű természetfotós és vadmegfigyelő les-tervezővel sokáig kerestük a tökéletes helyszínt a Szent Anna-tó körül. Köztudott, hogy minden a tóhoz látogató turista medvét szeretne látni. Eldöntöttük, hogy mi európai körülményeket biztosítunk a medvét látni akaró érdeklődőknek.

Hosszas keresgélés után találtunk egy tökéletes helyszínt a második medve megfigyelő les felépítéséhez. A helyszín kiválasztásánál és tervezésénél fontos szempont volt, hogy tökéletes fotókat lehessen készíteni a lesből. Bence megálmodott egy korszerű, minden mai igénynek megfelelő lest, kifejezetten erre a helyszínre tervezve. Bár a les turista lesként funkcionál, azaz a program a turisták igényeihez igazodik, de garanciával állíthatom, hogy fotós szempontból is a legjobb medveles Erdélyben, és talán az egész világon. Odafigyeltünk a tervezésnél és a kivitelezésnél, hogy amatőr, hobbi fotósok is kiváló képeket tudjanak készíteni innen. A les egyéb extrákkal is fel van szerelve. Van áram, lehet telefont vagy fényképezőgépet tölteni. Fűtéssel, klímával és WC-vel is felszereltük. Kültéri reflektorok lehetővé teszik az éjszakai medvemegfigyelést is. Ma már látogatható mindkét les.

Egy időben akár 60 embernek is kellemes szórakozást tudunk biztosítani. Sokan mindkét lesünket kipróbálják. Egyik nap az egyiket, másnap a másikat. A program sötétedés előtt két órával indul, így nagyon jól összeegyeztethető egyéb turistaprogramokkal. Például egy látogatással Szent Anna-tóhoz és a Mohos-tőzegláphoz, amit a térségbe érkező turisták egyike sem szokott kihagyni. De egy szekeres piknikezéssel vagy Csíki sörgyár-látogatással is jól párosítható.

Gyertek és nézzétek meg a székelyföldi erdők királyát, a tróntermében, teljes pompájában! 

Elérhetőségek