• Vajdahunyad vára
    Erdély, sőt az egész történelmi Magyarország egyik leglátványosabb, legmonumentálisabb várkastélya. A Hunyadiak dicsősége, „a várak királya”. A filmrajongók számára ismerős lehet a misztikus várkastély: itt forgatták a Luther Márton és a Nostradamus című filmeket, nemrégiben pedig VIII. Henrik életéről szóló filmet készítettek itt. 

  • Tordai sóbánya
    A közelmúltban a világ 25 leghihetetlenebb látványossága közé választották a tordai sóbányát. A földalatti kuriózumban számos kikapcsolódási lehetőség van: múzeum, óriáskerék, játszótér, templom, teke- és golfpálya, biliárdasztalok. A bányában egy csónakázható sós tó is van. Nyáron fürdőzni is lehet a bejárattól nem messze lévő két bányatóban. A bánya levegője asztmások, allergiások gyógyulását segíti elő.

  • Bâlea vízesés
    A Bâlea vízesés a Fogarasi havasokban, a transzfogarasi műút mellett 1234 m magasságban található és a távolból csodálható, hiszen egyetlen turista út sem vezet el közvetlenül mellette. Ennek ellenére igen sokakat vonz a hatalmas robajjal lezúduló víz, de igazi méretei csak a felvonóból láthatóak. A Bâlea-tó vize 60 m mélységbe zuhan alá, hogy utána, sok kisebb habzó vízesésben folytathassa útját szelídebb tájak felé.

  • Peleș kastély
    A román királyi család számára épült az I. világháború előtt. Osztrák és német építészek tervezték ezt a neoreneszánsz palotát. Gyönyörű bútoraival, festményeivel, különleges építészeti elemeivel csalogatja ide a turistákat.

  • Törcsvári kastély
    Már messziről festői látványt nyújt a Brassótól 30 km-re levő, tökéletes állapotban megmaradt Drakula-kastély. A vár két hatalmas hegy között, egy sziklán terül el, ami kiváló díszlete lehet bármilyen horrorfilmnek. A vár 1382-ben épült, magyar királyok és erdélyi fejedelmek váltották egymást, míg 1920-ban a román királyi családé lett.

  • Gyilkos-tó és Békás-szoros
    A tó igazi természeti ritkaság, Erdély egyik legismertebb tájképe. Páratlan látvány a víztükörből meredező fatörzscsonkok és mögötte a Kis-Cohárd irdatlan sziklatömbje. Itt található a Kárpátok egyik legdrámaibb hasadékvölgye, a Békás-szoros is. Európa természeti ritkasága, a hegymászók paradicsoma.

  • Bigéri vízesés
    Krassó-Szörény megyében található a Bigéri Természetvédelmi Területen. Egyesek szerint ez a világ legkülönlegesebb vízesése. A Bigéri-vízesés attól különleges, hogy a víz nem egyetlen széles sugárban ömlik le, hanem 45 apró párhuzamos vízszálra válva alkot meseszép vízfüggönyt. A víz alatti sziklán vastagon megtelepedett a moha, így káprátazos zöld csillogást kölcsönöz ennek az egyedülálló természeti kincsnek.

  • Medve-tó és Szováta
    1875-ben keletkezett a világ legnagyobb heliotermikus tava egy sókarszton, Szovátán. A tó alakja egy medvebőrre hasonlít, amiről a nevét kapta. A fürdőzők a 35 fokra is felmelegedő vizet meddőség gyógyítására, reumatikus és gyulladásos betegségek kezelésére is használják. Szent Anna-tó
  • Segesvár
    Itt található Erdély legfestőibb középkori várnegyede, 1999 óta ez a Világörökség része. Segesvár fő attrakciója a középkori vár, melyet máig laknak. A város szimbóluma az óratorony, ma múzeum van benne. Segesvár híres szülötte Apor Vilmos püspök és Vlad Țepeș is itt született. Petőfi Sándor pedig a város határában esett el. Itt kerül minden évben megrendezésre a Segesvári Középkori Fesztivál is.

  • Transzfogarasi út
    Nem túlzás azt állítani, hogy világhírű ez a káprázatos magashegyi út. Az út csak nyáron járható a lavinaveszély miatt. Lenyűgöző szépségű tájban gyönyörködhetünk 90 km hosszan és 2042 méter magasságban. Megcsodálhatjuk a Bilea-vízesést, a Bâlea-tavat és a Vidraru-tavat.

  • Csíksomlyó
    A magyarság legnagyobb pünkösdi búcsújáróhelye, a Kárpát-medence legismertebb zarándokhelye. Csíksomlyón, a ferences templomban őrzik a világ legnagyobb méretű kegyszobrát, a csodatévő Máriát.

  • Parajdi sóbánya
    A kitermelt só helyén keletkezett csarnokok közül egyet megnyitottak a látogatók és gyógyulni vágyók számára. A légúti megbetegedésben szenvedők részére kiváló hely a gyógyulásra. A kikapcsolódást és a szórakozást kalandpark, játszótér, kávézó, étterem, üzletek, mozi, kápolna biztosítja. A bánya belső hőmérséklete: 16 Celsius-fok.